Затримано 19 адмінів телеграм-каналів, які зривали мобілізацію

Політика

СБУ та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів Телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ. Також вони знімали провокативні стріми та поширювали фейки про українських військових.

Про це пише СБУ.

Так, на Хмельниччині:

заблоковано підривну діяльність одразу 14 осіб, які публічно закликали військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації.

Зокрема фігуранти публікували місця перебування та маршрути переміщення представників ТЦК і Національної поліції.Для поширення контенту вони адміністрували десятки груп у Телеграмі та Вайбері.

У Києві:

викрито чотирьох мешканців столиці, які публікували у чатах Телеграм-каналів геолокації мобільних блокпостів на території Київщини.

Для маскування злочинних дій зловмисники створювали анонімні акаунти у месенджері під вигаданими нікнеймами.

На Вінниччині:

судитимуть 30-річного ухилянта, який крім того що сам ховався від призову, ще й агітував на своєму Телеграм-каналі наслідувати його приклад.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки вже повідомили п’ятьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі планується повідомити про підозру іншим фігурантам. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, Хмельницької та Вінницької обласних прокуратур.

Раніше Служба безпеки заблокувала Viber та телеграм-канали, які допомагали чоловікам призовного віку уникати мобілізації на Хмельниччині.

А Дарницький суд Києва засудив до умовного терміну адміністратора Telegram-каналу «Повістки».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь