Заварне тісто для вареників, пельменів та чебуреків. Гарно тягнеться та не липне до рук.
Тісто для різноманітних страв: три рецепти
Ці рецепти допоможуть приготувати універсальне тісто для вареників, пельменів, пирогів, манти чи листкових коржів. З таким тістом працювати приємно, а готові страви виходять неймовірно смачними.
1 варіант: класичне тісто на окропі
Інгредієнти:
Борошно пшеничне — 450 г;
Олія — 15 мл;
Куряче яйце — 1 шт.;
Окріп — 200 мл;
Кухонна сіль — дрібка.
Спосіб приготування:
Збийте яйце з дрібкою солі.
Додайте просіяне борошно та олію, перемішайте.
Влийте окріп і замісіть тісто до еластичного стану.
Готове тісто можна відразу використовувати.
2 варіант: заварне тісто на маслі
Інгредієнти:
Вода — 200 мл;
Вершкове масло — 50 г;
Кухонна сіль — 2 г;
Курячі яйця — 2 шт.;
Борошно пшеничне — 450 г.
Спосіб приготування:
У сотейнику підігрійте воду з сіллю та маслом до розчинення.
Додайте 150 г борошна у киплячу суміш і перемішайте.
По черзі додавайте яйця, ретельно перемішуючи кожного разу.
Всипте решту борошна та замісіть тісто.
Помістіть тісто у пакет і залиште відпочити на 30 хвилин.
3 варіант: тісто на молоці та воді
Інгредієнти:
Молоко коров’яче — 100 мл;
Вода — 60 мл;
Борошно пшеничне — 450 г;
Куряче яйце — 1 шт.;
Рафінована олія — 10 мл;
Кухонна сіль — 10 г.
Спосіб приготування:
Просійте борошно на робочу поверхню, зробіть у центрі заглиблення.
У заглиблення додайте яйце, воду, молоко та сіль.
Замісіть тісто, поступово додаючи олію.
Накрийте рушником і залиште відпочити на 40 хвилин.
Порада
Перед використанням дайте тісту «відпочити», щоб воно стало більш еластичним і легким у роботі.
Копіювати