Заварне тісто для вареників, пельменів та чебуреків. Гарно тягнеться та не липне до рук.

Події України

Тісто для різноманітних страв: три рецепти

Ці рецепти допоможуть приготувати універсальне тісто для вареників, пельменів, пирогів, манти чи листкових коржів. З таким тістом працювати приємно, а готові страви виходять неймовірно смачними.

1 варіант: класичне тісто на окропі

Інгредієнти:

Борошно пшеничне — 450 г;

Олія — 15 мл;

Куряче яйце — 1 шт.;

Окріп — 200 мл;

Кухонна сіль — дрібка.

Спосіб приготування:

Збийте яйце з дрібкою солі.

Додайте просіяне борошно та олію, перемішайте.

Влийте окріп і замісіть тісто до еластичного стану.

Готове тісто можна відразу використовувати.

2 варіант: заварне тісто на маслі

Інгредієнти:

Вода — 200 мл;

Вершкове масло — 50 г;

Кухонна сіль — 2 г;

Курячі яйця — 2 шт.;

Борошно пшеничне — 450 г.

Спосіб приготування:

У сотейнику підігрійте воду з сіллю та маслом до розчинення.

Додайте 150 г борошна у киплячу суміш і перемішайте.

По черзі додавайте яйця, ретельно перемішуючи кожного разу.

Всипте решту борошна та замісіть тісто.

Помістіть тісто у пакет і залиште відпочити на 30 хвилин.

3 варіант: тісто на молоці та воді

Інгредієнти:

Молоко коров’яче — 100 мл;

Вода — 60 мл;

Борошно пшеничне — 450 г;

Куряче яйце — 1 шт.;

Рафінована олія — 10 мл;

Кухонна сіль — 10 г.

Спосіб приготування:

Просійте борошно на робочу поверхню, зробіть у центрі заглиблення.

У заглиблення додайте яйце, воду, молоко та сіль.

Замісіть тісто, поступово додаючи олію.

Накрийте рушником і залиште відпочити на 40 хвилин.

Порада

Перед використанням дайте тісту «відпочити», щоб воно стало більш еластичним і легким у роботі.


Копіювати

Залишити відповідь