Заварні пиріжки (екклери): гарне тісто і просте приготування смачного десерту. Детальним рецептом ділюся в коментарі

Життя

Заварні тістечка – це класика, яка тішить своїм смаком вже багато поколінь. Цей десерт, знайомий усім з дитинства, був популярним у багатьох місцях, включаючи шкільні їдальні та гастрономи.

Багато хто вважає, що приготування заварного тіста – це складний процес. Донедавна я теж так думала і не наважувалася пекти такі тістечка.

Однак коли я зважилася на цей крок, результат перевершив усі мої очікування – тістечка вийшли ідеальними з першої спроби. І хоча процес видається примхливим, насправді він досить простий, якщо знати кілька важливих моментів.

Ці тістечка можуть стати справжнім відкриттям завдяки своєму повітряному крему та неймовірній легкості. Я розповім, як легко приготувати їх самому.

Перед початком роботи обов’язково дайте яйцям нагрітися до кімнатної температури.

Процес приготування:

Візьміть каструлю з товстим дном, налийте туди воду, додайте олію та дрібку солі. Можете додати трохи цукру для легкої насолоди, але я зазвичай це не роблю, щоб не перебивати смак крему.

Як тільки суміш закипить, відразу ж всипте все борошно і інтенсивно помішуйте. Маса має стати однорідною і почати відставати від стінок.

Зніміть суміш із вогню, перекладіть в іншу ємність для охолодження до теплого стану приблизно до 35-30°C. Я зазвичай визначаю температуру на дотик, тісто має бути теплим, але не гарячим.

Поступово додайте яйця, ретельно кожне втручаючи. Спочатку тісто може здатися розділеним на фракції, але воно незабаром стане гладким і однорідним. Кількість яєць залежить від їхнього розміру. Часто вистачає чотирьох, але іноді може знадобитися трохи більше чи менше.

Коли тісто стане еластичним і м’яким, перенесіть його в кондитерський мішок і формуйте тістечка на деко. Використовуйте просту насадку, щоб не тріскалося тісто.

Випікайте в попередньо розігрітій до 190 ° C духовці близько 30 хвилин, не відкриваючи перші 20 хвилин.

Готові тістечка остудіть, потім заповніть кремом через маленький отвір, проколотий на боці або розріжте їх і заповніть ложкою кремом.

Ці тістечка – ідеальне частування для будь-якого випадку, будь то чаювання або сімейна вечеря.

Упевнена, заварні тістечка сподобаються всім вашим гостям!

Залишити відповідь