Завод «Укрзалізниці» закупив діоди за завищеними цінами: екскерівнику повідомили про підозру

Політика

Прокуратура повідомила про підозру ексзаступнику генерального директора ПАТ «Київський електровагоноремонтний завод» (завод «Укрзалізниці»). Посадовця підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі силових діодів у великих розмірах в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, перед проведенням закупівлі посадовець не зібрав інформацію щодо виробників, постачальників та ринкової вартості діодів, які закупили.

Тендерну документацію склали під єдиного постачальника діодів, а технічні вимоги до продукції були прописані так, щоб унеможливити участь у закупівлі інших учасників.

«Як наслідок ПАТ «Київський електровагоноремонтний завод» оголосив спрощену процедуру закупівлі, переможцем якої став її єдиний учасник.Висновком судово-економічної експертизи встановлено, що закупівля діодів за необґрунтовано завищеною вартістю завдала підприємству збитків на 520 тис. грн», – йдеться в повідомленні.

Раніше у Києві передали до суду справу виконувача обов’язків директора КП щодо будівництва Подільського мосту. Посадовець уклав з генпідрядником договір на виконання робіт, у якому витрати на оренду техніки завищили на 24 млн грн.

У Київській області аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки попередили розтрату понад 51 млн грн з місцевого бюджету. Їх виявили під час проведення тендеру з реконструкції багатоквартирного житлового будинку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь