Завжди вдала вечеря! Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися

Світ

Неймовірно смачно. Паприкаш із курки. Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Готується дуже легко з доступних інгредієнтів.

Рецепт:

  • Курка (гомілка або стегна) – 800гр.
  • Болгарський перець -1шт.
  • Цибуля -2шт
  • Помідор -2шт (або 1ст.л. томатної пасти)
  • Паприка солодка – 1ч.
  • Сметана – 100гр.
  • Борошно – 1ст.л
  • Сіль -1ч.л
  • Часник – 2-3 зуб
  • Рослинна олія – 2-3ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Курячі стегна розрізаємо навпіл. Шкірку за бажанням можна прибрати або залишити. 2 томати розріжемо навпіл і натрімо на великій тертці, шкірку прибираємо вона нам не знадобиться. 2 середні цибулини дрібно поріжемо. Болгарський перець поріжемо дрібними кубиками.

На сковороду наливаємо олію 2-3ст.л. розігріваємо, кладемо курку та обсмажуємо з двох сторін на великому вогні до золотистого кольору.

Обсмажені шматочки забираємо на тарілку. У це масло де смажилася курка кладемо цибулю і обсмажуємо приблизно 2 хвилини до напівпрозорості.

Додаємо болгарський перець та помідори, перемішуємо та тушкуємо овочі 5 хвилин. Тепер додаємо 1ч.л солодкої паприки. Пропустимо через прес 2 зубчики часнику.

Опускаємо курку на овочеву подушку та заливаємо водою, так щоб курка майже була прихована у воді.

Додаємо 1ч.л солі без гірки. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до середнього і гасимо 40 хвилин. Беремо сметану будь-якої жирності 100гр, додаємо 1ст.л борошна та перемішуємо.

Пройшло 40 хвилин додаємо сметану до курки і гасимо ще хвилин 10.

Залишити відповідь