Зазвичай я утримуюсь від вживання картоплі, але тут не змогла втриматись, чи з’їла чи не подвійну порцію. Ділюсь рецептом у коментарі

Життя

Цю страву можна як самостійне подавати або використовувати до м’ясних частування як гарнір. Ця картопля настільки смачна, що її знову і знову хочеться готувати. Я готувала його кілька разів і частувала всіх своїх домочадців. Усі одностайно погодились: це просто смачно.

Хоча зазвичай я намагаюся не їсти картопля, цього разу не змогла встояти і з’їла майже подвійну порцію.

Як приготувати. Спочатку потрібно зварити картоплю у підсоленій воді. Якщо картопля молода, її можна не очищати, а якщо стару, краще почистити і варити до повної готовності. Перед варінням картоплю нарізаємо на шматочки: дрібні навпіл, а великі на чотири частини.

Поки картопля вариться, готуємо лист, застилаючи його папером для випічки. Якщо використовуєте силіконізований пергамент, його не потрібно змащувати. Якщо сумніваєтеся як папір, змастіть його невеликою кількістю олії.

Натертий на дрібній тертці будь-який твердий або напівтвердий сир рівномірно розподіляємо по пергаменту тонким шаром.

В окремій мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього сушений часник і щіпку солі.

Коли картопля звариться, викладаємо її зрізом на сир, зверху змащуємо розтопленим маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20 хвилин.

Коли картопля підрум’яниться, виймаємо її з духовки, даємо охолонути і знімаємо з пергаменту.

Ця страва настільки смачною виходить, м’якою і ніжною, що просто неможливо зупинитися! Рука сама тягнеться за наступним шматочком. Сир хрумку скоринку утворює, а олію з часником надають неповторний аромат.

Раджу приготувати цю страву, впевнена, що ви залишитеся задоволені.

Залишити відповідь