Зеленський матиме дві зустрічі з Байденом найближчими днями

Політика, Світ

Президент України Володимир Зеленський у США за два дні двічі зустрінеться із Джо Байденом.

Про це повідомив речник президента України Сергій Никифоров в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що головна мета візиту Зеленського до США – передати Байдену і кандидатам у президенти США Дональду Трампу та Камалі Гарріс план перемоги України.

«Буде завтра зустріч у президента з президентом США, коротка зустріч на полях ООН. І розгорнута зустріч, велика, буде післязавтра, 26 числа. Ось від цих подій ми очікуємо найбільше результатів», – додав Никифоров.

За його словами, наразі відбуваються двосторонні зустрічі з партнерами на полях Генасамблеї ООН. Контакти відбуваються всіх рівнях.Також Никифоров нагадав, що президент Зеленський зустрічався із канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Вона проходила у форматі тет-а-тет, навіть без перекладачів. Тому детальної інформації про їхню зустріч немає.

При цьому сьогодні Зеленський провів коротку зустріч з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні. Обговорювалося питання щодо відновлення України. Також український лідер мав зустріч з главою датського уряду Метте Фредеріксен, вони обговорювали інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс.

Також відомо, що президент України Володимир Зеленський відвідає Капітолій США в четвер, 26 вересня.

А от зустріч президента Володимира Зеленського та кандидата у лідери США Дональда Трампа досі не запланована.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь