Зеленський назвав чотири країни, від яких залежить дозвіл бити углиб росії

Політика

Чи зможе Україна вражати цілі в глибині території росії західною зброєю, залежить від рішення чотирьох держав, що її надають чи можуть дати.

Про це глава держави розповів на спільному брифінгу із прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом 4 вересня.

За словами Зеленського, йдеться про США, Велику Британію, Францію та Німеччину.

«На сьогодні тільки ці чотири країни або дають, або спроможні надати саме ту далекобійну зброю, яка нам може допомогти виштовхнути рф із нашої території, а також зберегти життя цивільних людей», – пояснив глава держави.

Раніше видання Telegraph писало, що для застосування ракет Storm Shadow по російській території потрібна згода США як виробника деяких компонентів. Але Велика Британія навіть не намагається надіслати американцям офіційний запит, щоб не вийшло публічного скандалу через відмову.Нагадаємо, після численних жертв російських авіаударів по Харкову та наступу росіян на Харківському напрямку адміністрація Байдена послабила категоричність щодо ударів по рф. Згодом заборона була ще більше послаблена, США заявили Україні, що вона може використовувати американську зброю для ураження «будь-де» у прикордонні рф по силам, які атакують зі свого боку кордону, а не лише на Харківщині. Але такий дозвіл не дає знищити російські аеродроми за 100-200 км від кордону.

⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь