Зеленський назвав причину, чому не розповів по план наступу на Курщину союзникам

Політика

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перед початком операції Сил оборони в Курській області Україна не інформувала жодних зовнішніх сторін, включаючи адміністрацію США, через побоювання витоку інформації до росії.

В інтерв’ю NBC News Зеленський підкреслив, що це рішення не було пов’язане з недовірою, а радше з прагненням уникнути будь-яких витоків інформації, що могли б загрожувати успішності операції.

Зеленський згадав попередні приклади, зокрема літній контрнаступ 2023 року, коли витоки інформації призвели до того, що росіяни знали про наступ і підготувалися до нього. За його словами, обмеження кількості осіб, обізнаних про операцію в Курській області, забезпечило її успішне виконання.

Президент наголосив, що елемент несподіванки був вирішальним для успішної реалізації операції.

Раніше ми писали, що ракетний удар рф по навчальному центру у Полтаві був прорахованим. Ракета летіла близько трьох хвилин.Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський хоче особисто на зустрічі формату «Рамштайн» попросити західних партнерів про подальші поставки зброї для боротьби з росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь