Зеленський підписав важливий закон для ведення бізнесу: подробиці

Політика

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який спрощує ведення господарської діяльності та започаткування бізнесу в період воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Документ передбачає, що суб’єкти господарювання набуватимуть права на провадження господарської діяльності у період воєнного стану на підставі подання до відповідних органів ліцензування, ЦНАПів декларації без отримання документів дозвільного характеру, ліцензій, одержання яких передбачено законодавством.

Вказані декларації будуть чинними у період дії воєнного стану та до кінця календарного року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Водночас вже видані ліцензії будуть діяти до кінця воєнного стану, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування.Крім того, передбачено, що на період воєнного стану зупиняється проведення планових перевірок органів ліцензування щодо додержання вимог законодавства у сфері ліцензування.

Також президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення акцизу на пальне. Документ мав набути чинності 1 вересня.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закони про підтримку військовослужбовців, які на цьому тижні прийняла Верховна рада.

Президент також підписав закон щодо духовної незалежності України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь