Зеленський поділився враженнями від зустрічі з Орбаном у Єврораді

Політика, Світ

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Європейської ради 17 жовтня зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це Зеленський розповів на пресконференції за підсумками участі в засіданні Євроради.

Він зазначив, що на засіданні бачив Орбана серед інших лідерів ЄС. Однак про окремі переговори з угорським прем’єром він не повідомив.

«Ми привіталися. Я вважаю, це вже непогано», – пожартував український президент.

Раніше ми писали, що угорський прем’єр Віктор Орбан і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн «зіткнулися лобами» під час бурхливих дебатів у Європейському парламенті, на яких обидва лідери окреслили протилежні бачення майбутнього Європи та показали свою сильну неприязнь один до одного.Спроба Угорщини зірвати надання допомоги Україні у вигляді кредиту в розмірі 50 млрд доларів США, що має обслуговуватися коштом заморожених на Заході активів російського Центробанку, є політичним подарунком угорського прем’єра Віктора Орбана колишньому президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу.

Зазначимо, в Угорщині вважають, що вступ України до НАТО начебто призведе до початку третьої світової війни. Тому Будапешт виступає проти такого поповнення Альянсу.

Також нагадаємо, що під час пресконференції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у Страсбурзі до нього кинувся чоловік зі звинуваченнями у зраді країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь