Зеленський показав, як виглядає перша двомовна державна школа у Будапешті

Політика, Світ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Будапешті, Угорщина, відкрилася державна школа, в якій діти почали навчатись українською та угорською мовами.

Про це він написав у Telegram.

«Важливий крок між Україною та Угорщиною. У Будапешті відкрилася державна школа, в якій діти вже почали навчатись українською та угорською мовами. Її учнями стали вже близько 400 українських дітей», — йдеться у дописі.

За словами Зеленського, учнями цієї школи стали близько 400 українських дітей.

Нагадаємо, що 31 серпня стало відомо про появу в Угорщині першої державної українсько-угорської двомовної школи для дітей з України. Вона запрацювала у Будапешті. Це сталося за результатом домовленостей президента України Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана, досягнутих під час візиту угорського лідера до Києва в липні цього року.

«Нафтогаз України» буде виконувати свої зобов’язання перед європейськими партнерами за чинним договором з транспортування нафти, який укладений до 2029 року.

Угорщина та Словаччина отримали винятки з загальноєвропейської заборони на імпорт російської нафти після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Але Київ нещодавно у якості попередження розпорядився припинити транзит нафтопродуктів компанії «Лукойл» через нафтопровід «Дружба». При цьому нафта інших компаній – прокладок «Лукойла» йде без перешкод.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь