Зеленський прокоментував ідею створення добровольчого повітряного флоту F-16

Політика

Президент Володимир Зеленський обома руками за те, щоб Україна отримала від США винищувачі F-16 разом із плотами-добровольцями. Але все залежить від американської влади.

Про це сказав Зеленський на пресконференції на форумі «Україна 2024. Незалежність» 27 серпня у Києві.

«Що стосується добровольчого повітряного флоту F-16, я вважаю, що це чудова ідея. Звісно, ми порушували її з партнерами, конгресмени з нами на одному боці. Звісно, це рішення США. Виключно їхнє. Продовжуватимемо працювати над цим», – вказав президент.

Він зазначив, що від США залежать і рішення інших країн. Зокрема, він нагадав, що Україна домовилася про постачання літаків F-16 із Данією, Нідерландами, Бельгією, Норвегією, і дозволи на передачу цих машин надає США.

«Дозвіл надають США. Так само і з цим питанням», – додав президент.Раніше сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що Україна могла б запросити західних пілотів F-16 на пенсії, «які хочуть воювати за свободу».

Відомо, що адміністрація Байдена послідовно виступає проти розширення програми навчань українських пілотів для F-16, тому ЗСУ матимуть літаків значно більше за тих, хто може на них літати.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь