Зеленський розкритикував союзників через затягування процесу зняття обмежень на удари по рф

Політика

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою висловив занепокоєння через затягування партнерами процесу зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї. Це дозволяє росії переміщувати свої військові об’єкти глибше на територію рф, що ускладнює ураження цих цілей.

Зеленський підкреслив, що використання далекобійної зброї приносить видимі результати, коли вона застосовується по цілях як на тимчасово окупованих територіях, так і на території росії. Однак Україна досі стикається з дефіцитом такої зброї, а обмеження на її застосування уповільнюють процес.

Президент також зазначив, що під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та главою МЗС Британії Девідом Ламмі Україна детально виклала свою позицію щодо необхідності зняття обмежень на використання далекобійної зброї. Він закликав партнерів робити це в рамках стратегії перемоги України, а не як політичне рішення для зменшення тиску на себе.

Зеленський наголосив, що зняття обмежень має супроводжуватися наданням відповідного ресурсу для ефективного ураження військових цілей, інакше це не матиме реальних наслідків для фронту.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що російська федерація розпочала контрнаступальні дії у Курській області, але ці дії відбуваються за планом України.Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення війни. Він вважає його «деструктивним» і заздалегідь узгодженим із Кремлем та являється лише політичною заявою, яка не враховує реальної ситуації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь