Зеленський розлютився через скандал із прокурорами-псевдоінвалідами та скликав РНБО

Політика

Питання з масовим оформленням прокурорами фальшивої інвалідності винесуть на засідання Ради національної безпеки та оборони України. Будуть жорсткі рішення.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 20 жовтня.

Він обурився, що поки Україна на дипломатичному рівні з партнерами домовляється про оборонні пакети та обговорює, як протистояти російській агресії, всередині країни твориться казна що.

«На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається з МСЕК – медико-соціальними експертними комісіями – та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористалися своїми зв’язками із МСЕК та пооформлювали собі фальшиві інвалідності», – наголосив президент.

Він зауважив, що чекає відповідних жорстких рішень.«Я чекаю від правоохоронців, зокрема передусім СБУ, ДБР, Офісу генпрокурора, відповідних швидких жорстких рішень. Призначив РНБО», – додав глава держави.

Раніше повідомлялося, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником виявилися клієнтами скандальної голови медико-соціальної експертної комісії Тетяни Крупи. Вона оформила їм інвалідність.

Офіс Генпрокурора розпочав службове розслідування, виявилося, що прокурорів-інвалідів на Хмельниччині ще більше – 61. Їх мають знову прогнати через медкомісію, щоб виявити симулянтів.

Генеральний прокурор Андрій Костін звільнив за власним бажанням керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника. Щодо нього йде службове розслідування.

4 жовтня стало відомо про викриття правоохоронцями керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду, які неймовірно збагатилися на ухилянтях. У матері з сином знайшли майже шість мільйонів доларів США готівкою у різних валютах.

Тетяна Василівна та Олександр займалися штампуванням довідок про інвалідність для чоловіків, які намагались  уникнути військової служби. Так і збагатились. А вже коли прийшли з обшуками, то жінка намагалася викинути через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів, однак зробити їй це не вдалось.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь