Зеленський та Байден до кінця вересня проведуть важливі переговори, названо тему

Політика

Президент України Володимир Зеленський матиме змогу особисто переконати Джо Байдена зняти обмеження на використання далекобійних ракет.

Про це заявив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван, повідомляє Sky News.

Відповідну заяву Салліван зробив на форумі Ялтинської європейської стратегії. За словами радника з нацбезпеки, Джо Байден поговорить безпосередньо з Володимиром Зеленським про застосування далекобійної зброї та про «значний» пакет військової допомоги, який готують.

Салліван зазначив, що президенти обговорять питання зняття обмежень з України пізніше цього місяця. Ймовірно, це станеться на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Радник президента США також наголосив, що питання про те, чи дадуть Україні дозвіл використовувати західну зброю для здійснення атак углиб росії, було предметом «інтенсивних консультацій» між союзниками.Зеленський раніше заявляв, що хоче представити Байдену план перемоги України.

«Я справді вважаю, що нам потрібна комплексна стратегія для успіху в цій війні, і це те, що президент Зеленський каже, що він принесе», – сказав Салліван, додавши, що Байден «охочий до цієї розмови».

Раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україні слід дозволити наносити удари вглиб росії, незважаючи на погрози Москви, що це втягне Північноатлантичний Альянс у безпосередню війну з рф.

Російський диктатор володимир путін заявив, що удари Збройних сил України по території росії за допомогою далекобійної західної зброї будуть вважатися прямою участю західних країн у війні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь