Зеленський у США відвідає завод, де виробляють снаряди для ЗСУ

Політика, Світ

Під час візиту до США президент Володимир Зеленський відвідає завод із виробництва артилерійських снарядів, що постачаються для боротьби України проти російських загарбників.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що глава держави відвідає Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія, де виробляються снаряди для артилерії калібру 155-мм.

Під час візиту, Зеленського будуть супроводжувати помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш, заступник міністра оборони США з питань закупівель і забезпечення Білл Лаплант, а також губернатор штату Пенсильванія Бен Шапіро.

Очікується, що президент України зустрінеться з працівниками заводу та подякує їм за роботу, що допомагає Україні на полі бою.Снаряди калібру 155 мм використовуються у гаубицях, які можуть вражати цілі на відстані від 24 до 32 кілометрів.

США є найбільшим донором України, надавши понад 56 мільярдів доларів з понад 106 мільярдів доларів, зібраних НАТО і країнами-партнерами на допомогу Україні в її обороні.

Держава інвестувала у перезапуск виробничих ліній і зараз виробляє понад 40 тисяч снарядів 155-мм калібру на місяць, плануючи з часом досягти рівня у 100 тисяч боєприпасів на місяць.

Під час візиту, глава держави представить власний «план перемоги», що тісно пов’язаний з військовою допомогою США. План вміщує низку рішень уже до кінця цього року.

За даними ЗМІ, під час візиту, глава держави буде наполягати на запрошенні України вступити до НАТО і взяти на себе зобов’язання щодо постійних поставок зброї в рамках «плану перемоги Зеленського».

Також Зеленський проведе зустрічі з кандидатами в президенти США Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський підкреслив, що на фронті відбуваються ротації в деяких бригадах, та зазначив, що міжнародна військова допомога йде повільно, хоч і прискорилася на початку вересня.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський зустрінеться з кандидатом у президенти США Дональд Трампом 26-27 вересня. Також глава держави у США зустрінеться з Камалою Гарріс.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь