Зеленський відповів, скільки триватиме операція на Курщині

Політика

Українські війська утримуватимуть зайняті ними райони Курської області рф до закінчення війни, оскільки це є однією із складових перемоги.

Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю NBC News. За його словами, Київ планує необмежений час утримувати російські території, які він зайняв під час раптового наступу минулого місяця, намагаючись змусити путіна сісти за стіл переговорів.

«Нам не потрібна їхня земля. Ми не хочемо нести туди наш український спосіб життя», – вказав він.

Україна «утримуватиме» цю територію, оскільки це є невід’ємною частиною його «плану перемоги» щодо припинення війни, сказав Зеленський, додавши, що він представить цей план міжнародним партнерам, таким як Сполучені Штати.

«Поки нам це потрібно», – сказав він про територію, яку зараз утримує Україна в Росії.Зеленський також відповів, що не може обговорювати, чи планує Україна спробувати захопити ще територію рф.

«Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої, цієї, Курської операції», – сказав він. «З усією повагою, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже залежить від несподіванки».

Зеленський сказав NBC News, що адміністрація Байдена не знала про операцію, і вона зберігалася в суворій таємниці навіть в Україні.

«Так, ми нікого не повідомляли. І справа не у недовірі», – сказав Зеленський, додавши, що контрнаступ Києва минулого літа провалився багато в чому через те, як багато його рекламували та говорили, даючи росіянам час підготуватися.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив, що операція у Курській області є одним із етапів на шляху закінчення війни з росією.

Тим часом, міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже вказала, що самооборона України, згідно з положеннями ООН, включає право Києва завдавати ударів по військових обʼєктах на території росії. Тому українська операція у Курській області є елементом самозахисту.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь