Зеленський відреагував на критику Папи Римського заборони УПЦ МП

Політика

Україна має постійно проводити роз’яснювальну роботу за кордоном, щоб брак інформації не заповнювався російською пропагандою.

Про це президент України Володимир Зеленський  сказав на форумі «Україна 2024. Незалежність», реагуючи на критику Папи Римського щодо заборони УПЦ МП в Україні.

«Є вплив з-за кордону на різні релігійні інституції. Я вважаю, що в інформаційному просторі дуже багато всього. Ватикан – не виключення. Заяви Папи Франциска були різні. Дуже важливо, що відбувається в інформаційному полі, дуже важливо не втрачати зв’язок ані з Ватиканом, ані з Італією. Над інфопростором усієї Європи та Америки. Я дуже хочу, щоб у нас з’явилася відповідна інституція – крім МЗС, розвідки і окрім нас», – сказав Зеленський

Він відзначив, що з початку повномасштабної війни вся команда зустрічалася з представниками Ватикану на різному рівні, наголошуючи на небезпеці російської церкви.

«Іноді це як дежавю. Це стосується не Ватикану. Це стосується загалом. Щойно ти робиш паузи в інформаційній роботі, боротьбі за правдивий інформпростір – все заповнюється інформацією росії. Вони в цьому працюють як годинник. У них напрацьовані інституції, гроші, багато людей. Всюди – від бізнесу – до політики та релігії. І тому тут нічого не зробиш. Церква працює в них закордоном сильно», – додав Зеленський.«Сьогодні буде заява одна, а завтра, якщо ви попрацюєте, може бути інша заява. Церква працює у них за кордоном сильно. Вона припиняється, у цьому сенсі, працювати так у нас. Тому боротьбу треба продовжувати», – вказав президент.

Напередодні Папа Римський Франциск прокоментував новий український закон, який забороняє діяльність в Україні РПЦ та релігійних організацій, афілійованих з нею. Зокрема, він висловив занепокоєння, що тим, хто хоче, не дозволяють молитися «в тому, що вони вважають своєю церквою».

У День Незалежності України президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності у нашій країні релігійних організацій, пов’язаних із російською федерацією.

Нагадаємо, що за заборону московської церкви в Україні проголосували 265 парламентарів. Проти було 29, утримались четверо.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь