Зеленський вказав на головну проблему з комплектуванням бригад ЗСУ

Політика

Україні потрібно оснастити ще 14 бригад. Але тієї зброї, яку передає Захід, не вистачає навіть на 4.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю американському журналісту Фаріду Закарії, коментуючи постачання допомоги від партнерів.

«По-перше, все відбувається дуже повільно. По-друге, нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета бригад ми не оснастили навіть 4», – вказав президент.

Зеленський зазначив, що під час восьмимісячної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США щодо допомоги Україні, були використані всі резерви.

«Ми використовували все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, те, що є на складах або в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка в них була», – розповів він.Раніше глава держави роз’яснив свої слова про 14 неукомплектованих бригад. За його словами, це не нові бригади, а ті, до яких просто не надійшла обіцяна західна зброя. Ці бригади можна вважати «більш свіжішими» порівняно з тими, які вже воюють та вже почали отримувати певне озброєння, зокрема артилерію.

Також Володимир Зеленський повідомив, що Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити небо України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь