Зеленський вручив Зірку Героя командиру, який взяв у полон 11 рашистів

Політика

7 жовтня президент відзначив українських воїнів державними нагородами.

Про це Зеленський повідомив у телеграмі. Для вручення нагород він відвідав основний командний пункт командування Сил територіальної оборони ЗСУ, де зустрівся з бійцями.

«Золоту Зірку Героя України вручив Юрію Жуковцю, командиру, завдяки якому було проведено успішні бойові операції на різних напрямках, зокрема в Донецькій, Харківській і Сумській областях. Кожен результат – це можливість для нашої держави вистояти та вигнати окупантів», – вказав президент.

Цьогоріч у квітні у складі зведеного підрозділу на Харківщині капітан зі 103-ої львівської бригади територіальної оборони Юрій Жуковець під щільним вогнем російських окупантів відбив втрачені позиції та завів на них нові підрозділи. Особисто надав першу медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію. У складі групи взяв у полон 11 російських окупантів. Зазнав поранення, але продовжував командувати до завершення зачистки населеного пункту.

462306341 559068146799754 7409656297242724838 nТакож п’ятеро бійців отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, один – орден «За мужність» ІІ ступеня та семеро – ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Раніше президент Володимир Зеленський у День танкових військ відзначив державними нагородами 48 захисників України.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністеркою закордонних справ нагородив її орденом Ярослава Мудрого «За заслуги».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь