Зеленський виступить на Генасамблеї ООН: названо дату

Політика

24 вересня на Генеральній Асамблеї ООН розпочнуться загальні дебати. Основними темами стануть війна в Україні та підтримка з боку міжнародної спільноти.

У перший день із промовою виступить президент США Джо Байден, а 25 вересня – президент України Володимир Зеленський, пише “Голос Америки”.

Президент України Володимир Зеленський має намір представити “план перемоги” західним партнерам, включно з президентом Байденом, а також кандидатами на вибори у США, такими як Дональд Трамп і Камала Гарріс.

Крім того, на порядку денному Генасамблеї буде обговорюватися питання про узгодження використання далекобійної зброї, яку поставляють Україні, для ударів по цілях на території рф. Це питання стало актуальним на тлі нещодавніх російських атак на українські міста.

Нещодавно представниця США в Організації Об’єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд оприлюднила пропозиції Вашингтона щодо реформування Ради Безпеки ООН. За її словами, США підтримують проведення інклюзивних реформ у Радбезі, щоб він міг ефективніше реагувати на виклики XXI століття.Удари російських військ по цивільній інфраструктурі України порушують міжнародне гуманітарне право і повинні негайно припинитися, наголосили в ООН.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь