Зеленський з першим візитом прибув до Ісландії

Політика

Президент України Володимир Зеленський 28 жовтня вперше прибув з робочим візитом до Ісландії. Ціль його візиту – підтримка плану перемоги України.

Про це повідомляє на Telegram-канал президента.

«Вперше прибув до Ісландії з робочим візитом. Візьму участь у четвертому саміті Україна – Північна Європа та проведу двосторонні переговори з його учасниками: прем’єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Зустрінуся з пані Президентом і представниками парламенту країни-господаря. Візьму участь у засіданні Північної ради», – повідомив лідер України.

Зеленський зазначив, що будуть говорити про підтримку Плану перемоги та про питання, у яких  співпраця може бути найбільш результативною:

  • фінансування українського виробництва зброї та далекобійних засобів,
  • підготовка до зими,
  • морська безпека,
  • обмеження російського тіньового флоту,
  • оборонна підтримка,
  • підготовка та оснащення українських воїнів.

«Країни Північної Європи – наші принципові й рішучі союзники, а майданчик Україна – Північна Європа – один із найефективніших наших багатосторонніх форматів. Продовжуємо працювати разом, щоб реалізувати його повний потенціал», – написав президент.

Раніше президент України Володимир Зеленський оголосив, що, окрім Франції, ще одна країна ЄС взяла на себе зобов’язання укомплектувати одну українську бригаду.

Партнери не залишать Україну без допомоги, зокрема, завершується робота з фіналізації кредиту на 50 млрд доларів.

Також нагадаємо, що Україна досягає конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури. Зокрема відтепер є домовленість з Німеччиною про негайне посилення ППО.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь