Зеленський закликав світ посилити санкції проти тіньового танкерного флоту рф

Політика

Президент Володимир Зеленський закликав світ посилити санкції проти російського тіньового танкерного флоту.

Про це Зеленський заявив у зверненні, оприлюдненому на сайті Офісу президента.

«Є також цього тижня нові вагомі рішення в санкційних проявах проти росії та її спільників – санкції Британії проти російського тіньового танкерного флоту. І треба значно більше тиску світу проти росії в цьому напрямі. Тіньовий флот танкерів допомагає Путіну фінансувати війну і терор та, окрім цього, створює глобальну загрозу безпеці всіх країн, чиє узбережжя та море можуть бути забруднені через експлуатацію таких танкерів. Я дякую кожному у світі, хто це розуміє та намагається убезпечити людей та країни», – зазначив Зеленський.

Також він подякував за зимовий пакет допомоги країнам Нордично-Балтійської вісімки: Швеції, Норвегії, Ісландії, Фінляндії, Литві, Латвії, Естонії та Данії.

«Хочу відзначити Норвегію: маємо цього тижня новий пакет підтримки – 260 мільйонів доларів. Пакет, що спрямований на підтримку нашої енергетики. Відновлення зруйнованих обʼєктів і розбудова сучасної інфраструктури – це те, що потрібно саме зараз, перед зимою», – зазначив президент.

Нагадаємо, що ррезидент України Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро висловив вдячність за підтримку цією країною Плану перемоги.До України сьогодні, 19 жовтня, повернулось більш як 90 захисників з російського полону. Це вказує на те, що позиції України посилюються. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь