Зеленський зустрівся у Ватикані з Папою Римським

Політика

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня прибув до Ватикану, де зустрівся з Папою Римським Франциском.

Під час зустрічі український лідер подарував понтифіку картину, створену за мотивами різанини у Бучі, повідомляє видання Ansa.

Зустріч тривала 35 хвилин, з 09:45 до 10:20, у залі бібліотеки Ватикану, після чого відбулася презентація української делегації. Папа римський подарував Зеленському литий бронзовий барельєф у вигляді квітки з написом «Світ – тендітна квітка». У відповідь президент України підніс картину, написану олією, під назвою «Різня в Бучі. Історія Марічки».

Це вже третя зустріч між Зеленським та папою Франциском. Попередні зустрічі відбулися у травні 2023 року та в червні 2024 року під час двосторонньої зустрічі на саміті G7 в італійській Апулії.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський представив План перемоги голові Ради міністрів Італії Джорджі Мелоні.Також нагадаємо, що Україна розраховує стати членом Європейського Союзу швидше, ніж прогнозується. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у документальному фільмі про західний напрямок для України, що транслювався у телемарафоні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь