Зеленський зустрівся з Ердоганом: що обговорили

Політика, Світ

Туреччина продовжує зусилля для завершення війни зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету України. Країна готова бути посередником для встановлення справедливого та тривалого миру.

Про це за результатами зустрічі президентів України та Туреччини на полях саміту Генасамблеї ООН повідомляє директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“Туреччина від початку була переконана, що українсько-російську війну можна завершити шляхом діалогу зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету України, і продовжує свої зусилля для досягнення цієї мети”, – передав директорат слова президента Ердогана.

Президент Туреччини додав, що зусилля з метою встановлення справедливого та тривалого миру з боку Туреччини триватимуть і надалі.

“Туреччина готова вжити всіх видів сприяння, включно з посередництвом, для справедливого та тривалого миру, і зусилля продовжуватимуться для відновлення Чорноморської зернової ініціативи та забезпечення припинення вогню, яке може відкрити двері для миру між Україною та Росією”, – сказав він.Під час зустрічі сторони обговорили двосторонні відносини між Туреччиною та Україною, хід українсько-російської війни та мирних зусиль, регіональні та глобальні проблеми.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський диктатор володимир путін продовжує брехати, що в українського народу нібито немає власної ідентичності. Він не зацікавлений у справжньому мирі.

А міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала ключові моменти для можливих мирних переговорів щодо припинення російської агресії проти України.

Довгостроковий мир між Україною та росією буде лише у разі, якщо путін втратить владу, а Україна отримає вагомі гарантії безпеки, написав у колонці для Project Syndicate експрем’єр Швеції Карл Більдт.

Водночас російська федерація офіційно відмовилася брати участь у другому Саміті миру, заявила офіційний представник МЗС росії Марія Захарова.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь