Землю накрила потужна магнітна буря, а синоптики здивували прогнозом: чого очікувати українцям

Війна

Магнітні бурі можуть впливати на самопочуття та настрій людини.

Землю накрила потужна магнітна буря. Вона вже досягла такого рівня, що може впливати на здоров’я людей, а також виводити з ладу електроприлади. Фахівці кажуть – це лихо затягнеться ще на кілька днів. Однак найближчим часом на нас чекають ще й погодні сюрпризи. Синоптики здивували своїм прогнозом і передбачили, коли в Україні можливі перші заморозки. TSN.UA.

Магнітна буря вирує

Метеозалежні, приготуватися. По Землі вдарила 7-бальна магнітна буря. Вона досягла К-індексу 7, що може викликати погіршення самопочуття у багатьох людей на планеті та впливати на роботу засобів зв’язку, повідомляє Meteoagent. За даними супутникових систем та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, потужна магнітна буря накрила Землю ще у вівторок, 10 вересня, однак продовжує вирувати досі.

“У четвер, 12 вересня, ця буря посилилася до К-індексу 7. Далі буря трохи ослабла, але вже 15 вересня вона знову досягнула червоного рівня К-індексу 7. На цій відмітці буря протрималася ще 16 вересня.У вівторок, 17 вересня, ця буря трохи ослабне, але за прогнозами фахівців, вона також буде триматися на червоному рівні, К-індексу 6. Тільки 18 вересня ця буря піде на спад”, – йдеться в повідомленні.

Як магнітна буря може впливати на людину?

За даними досліджень вчених зі всього світу, магнітні бурі дійсно можуть впливати на самопочуття та настрій людини. У такі дні люди значно частіше скаржаться на проблеми зі здоров’ям та звертаються до лікарів, зокрема до кардіологів.

“Магнітні поля впливають на біоелектричні процеси в організмі, а це призводить до порушення сну, зниження працездатності та підвищення дратівливості”, – вказано в повідомленні.

Найчастіші проблеми:
Головні болі
Мігрень
Запаморочення
Порушення уваги та концентрації
Зниження працездатності
Загальна слабкість
Сонливість вдень
Безсоння вночі
Дратівливість
Депресивні стани
Агресія
Порушення ритму пульсу
Стрибки артеріального тиску
Біль у ділянці серця
Підвищення тривожності
Швидка втома
Апатія
Нудота
Болі в суглобах та м’язах”.

Українці, які називають себе метеозалежними, також у період магнітних бурь скаржаться на здоров’я. Мовляв: і голова болить, і тиск стрибає. Чи насправді здатна активність сонця вплинути на наше здоров’я –  із науковцями та медиками поспілкувалася журналістка ТСН Олена Лоскун.

Що допомагає знизити вплив магнітної бурі?

Лікарі дотримуються загальних рекомендацій і радять в такі дні знизити навантаження – як фізичне, так і психоемоційне, більше відпочивати. Крім того:

Нормально спати (не менш 7-9 годин вночі)
Повноцінно харчуватися, з додаванням у раціон свіжих овочів та фруктів, зелені
Не пропускати прийоми їжі
Пити достатньо води
Не зловживати кавою, енергетиками, алкоголем, цигарками, гострою та шкідливою їжею
Дихати свіжим повітрям якомога більше – це насичує організм киснем. Тому – гуляти у парку, у дворі, виїхати за місто.
Обов’язково провітрювати приміщення
Зранку допоможе контрастний душ, ввечері – розслаблююча ванна
Спортивні навантаження мають бути помірними – замініть годину на тренажерах плаванням, наприклад.
Уникати стресових ситуацій, не брати участь у суперечках та скандалах
Не піддаватися на провокації
Більше відпочивати
Знизити навантаження
Приймати необхідні ліки.
Що буде з погодою?

І якщо цього лиха рано чи пізно ми позбудемося, то за ним прийде інше. А саме – осінні заморозки. Однак у вересні в Україні раптового похолодання все ж не буде. Зниження температури відбуватиметься поступово. Очікувати затяжних злив не варто. А перші заморозки можливі наприкінці місяця.

Окрім того синоптики заявили, що до України йде потужний антициклон. За їхніми словами, ще цього тижня у більшості регіонів буде зберігатися суха погода. Дощі очікуються лише у західних регіонах та на Одещині, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

У другій половині тижня на нас вже впливатиме гребінь скандинавського антициклону з північного заходу, тому температура повітря знизиться на 3 – 6 °С, але опадів, як і раніше, не очікується.

“У середу, 18 вересня, у південних, вдень також місцями у центральних та західних регіонах пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, на півдні окремі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 °С, у центральних та південних областях до +21 °С; вдень +23…+28 °С, на південному заході +18…+23 °С. У четвер, 19 вересня, на всій території України очікується сонячна та суха погода, без опадів. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, на півдні країни пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +11…+16 °С, на сході та у Карпатах +7…+12 °С, на узбережжі морів до +20 °С; вдень +23…+28 °С. У п’ятницю, 20 вересня, утримається малохмарна та суха погода по всій території України. Вітер північний / північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, на узбережжі морів до +16…+18 °С; вдень +23…+28 °С.”, – прогнозують синоптики.

Щодо вихідних – по всій Україні очікується сонячна погода, без опадів. Температура повітря вночі +10…+15 °С, на узбережжі морів до +16…+18 °С; вдень +23…+28 °С.

Залишити відповідь