ЗМІ: Італійська коаліція має протиріччя щодо підтримки України

Політика, Світ

Три партії, що формують більшість в італійському парламенті, ймовірно, не мають цілковито узгодженої позиції щодо війни в Україні. Такий висновок зробили у виданні Euractiv.

Припущення ґрунтується на тексті заяви, що була оприлюднена після зустрічі лідерів політсил: прем’єр-міністерки Джорджі Мелоні з партії «Брати Італії», заступника голови уряду Маттео Сальвіні з «Lega» та віцепрем’єра Антоніо Таяні з «Forza Italia».

Якщо версія «Братів Італії» робила акцент на «спільному погляді на позицію уряду щодо війни в Україні», то у партії «Lega» заява містила згадку про «підтримку Києва, але засудження будь-яких військових інтервенцій поза українськими кордонами».

Це речення пізніше було прибране з ресурсів партії. У пресслужбі заявили, що воно з’явилося там через «помилку, викликану поспіхом». Маттео Сальвіні також наголосив на тому, що між партіями немає протиріч і назвав зміну тексту «стилістичним узгодженням».

Проте опозиція вважає, що «Lega» може шантажувати уряд через українське питання, а різницю між версіями порівняли з «підтримкою або позиції угорського уряду Віктора Орбана, або ЄС, США та Великої Британії».Читайте також:

Італія не дозволятиме Україні використовувати передану нею зброю для ударів по російській території.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь