Золота Паралімпіада-2024: медальний залік та онлайн-таблиця нагород

Війна

Золота Паралімпіада-2024: медальний залік та онлайн-таблиця нагород

У столиці Франції Парижі у середу, 28 серпня, стартували XVII Паралімпійські літні ігри 2024 року. Змагання продовжаться до 8 вересня. Атлети зі 170 країн розігрують 549 медалей у 22 видах спорту.

Україна на турнірі представлена 140 спортсменами у 17 дисциплінах. Найбільша кількість наших співвітчизників виступатимуть у плаванні (37 осіб) та легкій атлетиці (28).Зазначимо, що Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) допустив до Ігор 90 росіян у так званому нейтральному статусі. Їм заборонено брати участь у церемоніях відкриття та закриття, згадувати назву країни-агресорки та використовувати національні кольори.

На минулій Паралімпіаді-2024 у Токіо українська збірна увійшла до топ-5 медального заліку за кількістю нагород – наші співвітчизники вибороли 98 медалей (24 золоті, 47 срібних та 37 бронзових). На їхню гідність українці посіли шосте місце.

Першу нагороду в Парижі нашій країні приніс плавець Антон Коль. 34-річний уродженець Нікополя у класі S1 (важкі порушення рухових функцій) у завзятій боротьбі вирвав “срібло” на дистанції 100 метрів на спині. А дебютне “золото” здобув для України Олександр Комаров, вигравши у плаванні 100-метрівку вільним стилем.

У п’ятий день змагань Україна вийшла на п’яте місце за загальною кількістю здобутих нагород. Наша команда поступається Китаю, США, Бразилії та Великій Британії.

Росія нанесла ракетний удар по колоні ЗЕРНОВОЗІВ на Сумщині
Унаслідок ракетного удару по колоні зерновозів на Сумщині загинув 23-річний водій, ще четверо людей – поранені.

ОКСАНА ЗУБКОВСЬКА ПРИНЕСЛА УКРАЇНІ ДРУГЕ ЗОЛОТО ПАРАЛІМПІАДИ-2024
43-річна українська спортсменка стала переможницею вже п’ятих для себе Паралімпійських ігор. До всього іншого, на Іграх у Лондоні 2012 року вона встановила світовий рекорд.

УКРАЇНЕЦЬ БОГОДАЙКО СТАВ МУЛЬТИМЕДАЛІСТОМ ПАРАЛІМПІАДИ У ПАРИЖІ
Українські параплавці продовжують радувати вболівальників на Іграх у Парижі

Залишити відповідь