Золотий м’яч-2024: де та коли дивитися трансляцію церемонії

Події України
Фото: Getty Images

У 2024 році Золотий м’яч точно отримає футболіст, який раніше не був лауреатом. Переможці минулих років Ліонель Мессі, Криштіану Роналду, Лука Модрич та Карім Бензема не увійшли до шортліста.

28 жовтня у Парижі світ дізнається володарів Золотого м’яча серед чоловіків та жінок. Також будуть вручені Kopa Trophy – найкращому гравцеві віком до 21 року та Трофей Яшина – найкращому воротареві.

Факти ICTV розповідають, коли та де можна буде подивитися онлайн церемонію вручення Золотого м’яча-2024.

Церемонія вручення Золотого м’яча 2024: де дивитися

Церемонія вручення Золотого м’яча розпочнеться о 20:00 за київським часом у понеділок, 28 жовтня, у Театрі Шатле в Парижі.

В Україні церемонію вручення Золотого м’яча-2024 покаже Setanta Sports. Онлайн-трансляція церемонії буде доступна на телеканалі Setanta Sports, платформі setantasports.com та їхньому YouTube-каналі.

Хто є фаворитом Золотого м’яча 2024

Всього до фінального списку номінантів увійшли 30 футболістів, але фаворитами вважають Вінісіуса Жуніора із мадридського Реала та Родрі з Манчестер Юнайтед. Бразилець виграв з вершковими Ла Лігу та став зіркою фіналу Ліги чемпіонів, а іспанець виграв з містянами АПЛ та став чемпіоном Європи у складі збірної.

Але ще наприкінці вересня іспанська газета Marca вбила інтригу у питання, хто отримає золотий м’яч. Журналісти, посилаючись на джерела, повідомили, що нагорода дістанеться бразильцю Вінісіусу.

Нагадаємо, вперше за 18 років до списку номінантів на премію Золотий м’яч потрапив українець Артем Довбик. У 2006 році на нагороду претендував Андрій Шевченко, а двома роками раніше він став володарем Золотого м’яча.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також на премію найкращого воротаря претендує голкіпер збірної України та мадридського Реала Андрій Лунін. Окрім нього на цю премію також номінували ще дев’ять воротарів.

Залишити відповідь