Зрадник, який навів ракети рф на Грозу Харківської області, отримав вирок

Політика

Колишнього поліцейського, який перейшов на бік росії під час окупації Харківської області, було заочно засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду.

За інформацією прокуратури Харківської області, суд встановив, що він навів ракети Іскандер на село Гроза, в результаті чого загинули люди.

Засуджений, працюючи в поліції в окупованому селищі Чкаловському, добровільно співпрацював з російськими військовими, отримавши від них вогнепальну зброю та автомобіль із позначкою Z. Він намагався створити групу для співпраці з ворогом, вказуючи на місця для розташування ворожої артилерії, з метою запобігання наступу українських сил.

Улітку 2022 року чоловік був призначений начальником відділу карного розшуку в псевдоправоохоронному органі окупантів у селищі Шевченкове, де він затримував та допитував місцевих мешканців. Оскільки засуджений перебуває на території росії, строк ув’язнення почне обчислюватися з моменту його затримання. Поки він переховується, строки давності його покарання зупиняються.

Варто також зазначити, що разом із засудженим, його брат підозрюється в наведенні ракети на кафе в селі Гроза.Раніше ми писали, що перед судом постануть агенти фсб, які «під прикриттям» УПЦ (МП) проводили інформаційні диверсії проти України.

Також нагадаємо, що СБУ та поліція затримали п’ятьох поплічників російських спецслужб, які влаштовували підпали об’єктів «Укрзалізниці» та «Укрпошти» у Київській, Вінницькій та Сумській областях. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь