ЗСУ отримали нові дві гранати українського виробництва

Політика

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах оборонну осколкову гранату – аналог радянської Ф-1.

Про це повідомляться на сайті МОУ.

«Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах оборонну осколкову гранату – аналог радянської Ф-1. Боєприпас українського виробництва відповідає характеристикам засобів ближнього бою сучасного зразка. Раніше у нас не було виробництва такого типу гранат. Ручна оборонна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили противника. Внаслідок потужної дії застосовувати її необхідно лише з укриття», –  сказано у повідомлені.

Також Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5. Її серійне виробництво вже налагоджене українським виробником.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання польову модульну кухню МК-500.Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони уклала перший контракт на придбання боєприпасів за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу United24. У межах угоди передбачене постачання на суму 47 млн грн.

За півтора року роботи фандрейзингової платформи UNITED24 вдалося зібрати в усьому світі понад 490 млн доларів.

Україна отримала ще 4 бронемашини Gurkha, які були закуплені за допомогою ініціативи United24 у медичній версії.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь