ЗСУ прорвали ще одну лінію оборони росіян на Курщині – ISW

Політика

З’явилися ознаки того, що ЗСУ у Курській області росії 13 вересня просунулися вперед у Глушковському районі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни на своєму сайті.

«Російські та українські сили нещодавно просунулися у Курську область на тлі продовження російсько-українських нападів на цей район 13 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 вересня, показують, що українські сили нещодавно просунулися в північно-східному Черкаському Поріччя (на північ від Суджі). Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, показують, що російські сили діють у центрі села Снагость (на південь від Коренево), вказуючи на те, що російські війська нещодавно захопили весь населений пункт. Російські джерела стверджували, що російські війська захопили Покровський і Обухівку (обидва на південний схід від Коренево і Снагость), хоча ISW не знайшло візуальних доказів, які підтверджують ці заяви. Російські мілблогери стверджували, що російські війська просунулися в південній Руській Конопельці (на схід від Суджі) і на захід від Любимівки (на південний схід від Коренево), а українські війська просунулися на північний схід від Погребків (на північ від Суджі) і на схід від Коренево», – повідомляє ISW.

Зазначається, російські джерела стверджували, що українські війська продовжують наступ:

  • на південний схід від Кореневого поблизу Обуховки;
  • на схід від Коренево біля Ольговки;
  • на північ від Суджі біля Камишівки;
  • на південний схід від Суджі в районі Борків і Фанасіївки.

Також зазначається, що 14 вересня CNN повідомило: українські сили у Курській області, заявили, що російські сили розгорнули підкріплення з «Групи Вагнера», які, ймовірно, перебували в Західній Африці, і що ці сили «Вагнера» краще оснащені та навчені, ніж регулярні російські сили в площі.

Одночасно експерти ISW зазначають, що українські сили просунулися в Глушківському районі (на захід від Коренівського району) на тлі продовження українських штурмів у цьому районі 13 вересня.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на південь від Веселого (на південний захід від Глушового та за три кілометри від міжнародного кордону ).Російські джерела стверджували, що українські сили атакували на південний захід від Глушкового в районі Нового Путу та Веселого та Медвежього (на схід від Веселого). Російський мілблогер спростував заяви, що українські війська увійшли до Веселого», – сказано у експертному висновку.

Нагадаємо, що українські десантники розбили підрозділ російських десантників у Курській області. Бійці рф  зазнали втрат.

У Покровську на Донеччині російські війська двічі завдали ударів по шляхопроводу «Східний», унаслідок чого він зруйнований.

Сили оборони України ліквідували за добу ще понад 1200 російських окупантів. Також ворог втратив, зокрема, засіб протиповітряної оборони та 25 артсистем.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь