ЗСУ створили в Курській області «дорогу смерті» для російських військ, — Forbes

Події України


За останні два тижні аналітики виявили щонайменше 17 знищених російських броньованих вантажівок, БТР і танків у районі Зеленого Шляху.

Українські морські піхотинці та десантники за підтримки танків М-1 створили в околицях Зеленого Шляху в Курській області «дорогу смерті» для російських військ, зокрема, для російської 155-ї бригади морської піхоти. Як пише аналітик Forbes Девід Акс, це результат операції відплати ЗСУ за розстріл дев’ятьох українських операторів БПЛА.

«Квартет українських формувань — 36-та бригада морської піхоти, 47-та механізована бригада та 82-га і 95-та десантно-штурмові бригади — перетворили коротку ділянку шосе в Курській області Росії на «дорогу смерті», — йдеться у статті.

Так, 18 жовтня десантники 95-ї повітряно-штурмової бригади розбили групу росіян, знищивши три російські БТРи і вбивши 30 росіян. Минулого тижня 47-та механізована бригада атакувала російських морських піхотинців у Новоіванівці, біля Зеленого Шляху, за допомогою танків М-1 і бойових машин М-2. Тим часом українські сили увійшли до Зеленого Шляху з півдня колоною танків Т-64 і БТР М-113, і підривали російські машини на ходу, а також атакували із заходу, убивши сімох саперів 155-ї морської піхотної бригади, зазначає Акс.

«Результатом за останні два тижні стало «кладовище знищеної російської техніки вартістю в десятки мільйонів доларів» на головній дорозі через Зелений Шлях… Аналітики виявили щонайменше 17 знищених російських броньованих вантажівок, БТРів і танків у районі Зеленого Шляху», — наголошується в статті.

При цьому українці, схоже, не втратили жодної одиниці бронетехніки у своїх недавніх контратаках, пише Акс.

Водночас він зазначає, що до російських військ у Курську незабаром прийде підкріплення, зокрема, з дня на день прибуде перша з багатьох партій північнокорейських солдатів.



Джерело

Залишити відповідь