ЗСУ зупинили ворога під Покровськом: в окупантів практично немає бронетехніки

Війна

ЗСУ зупинили ворога під Покровськом: в окупантів практично немає бронетехніки

Ворожі танки і бронетранспортери навіть не встигають доїхати до лінії фронту

Українським силам оборони вдалося тимчасово зупинити просування Росії поблизу Покровська, адже за останні шість днів на напрямку ворог не просунувся на жоден метр. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський в ексклюзивному інтерв’ю CNN.

Ворог позбавлений можливості маневрувати

За його словами, Покровський напрямок був епіцентром війни на сході України. Однак ЗСУ вдалося зупинити просування РФ на фронті. “За останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює”, – сказав він.

Сирський додав, що Україна змогла позбавити росіян здатності маневрувати та розгортати їхні сили підкріплення з інших напрямків. “І це ослаблення, безумовно, відчувається в інших областях. Відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу зменшилися”, – сказав він.

Також Сирський наголосив, що противник має перевагу в авіації, ракетах, артилерії, кількості боєприпасів, а також, звісно, в особовому складі, танках і БМП. Водночас, за його словами, Росія за наявності такої матеріальної переваги змусила Україну стати розумнішою та ефективнішою у веденні війни.

При достатній кількості боєприпасів вже восени ЗСУ можуть відтіснити ворога назад до Донецька

Військовий експерт Роман Світан каже, що сьогодні російська армія просувається уперід лише за рахунок авіаційної компоненти, в основному далеких механізмів ураження, типу КАБів, тобто авіаційних бомб, і наземної піхоти — в основному стрілецьких частин. 

“Техніки практично немає. Ми її щодня випалюємо десятками. Вона навіть не доходить до лінії бойового зіткнення. Вони тільки виходять з Донецька, з Очеретино, з Авдіївки, з Пісків —  вона вже знищується нашими засобами поразки. А ось за рахунок піхоти, за рахунок “м’ясних штурмів” у них виходить просуватися. Але знову ж таки вони зупинені під Покровськом. Зараз там кілька нових бригад виведено на цей напрямок. Вони намагаються тими ж “м’ясними штурмами” розширити вклинення на південь. Піхота може ніколи не закінчитися — півмільйонна армія там розташована”, — каже Роман Світан.

За його словами, зупинити російську армію можна лише масовими засобами ураження. 

“Це в основному кулемети і міни 120-ті, тобто мінометні механізми. Плюс артилерія з великою здатністю ураження, ті ж касетні боєприпаси. Тому щойно підійде 155-й касетний снаряд у достатній кількості, він у нас був торік, дуже добре себе показав, я думаю, ми їх розмотаємо. Тим більше, що накриє ще росіян, по-перше, сльота осінньо-зимова, а по-друге, “зеленка” зійде. Зараз вони якось ще ховаються, намагаються рухатися посадками, під прикриттям листя. А щойно зійде, вони вже так не рухатимуться. Від Донецька до Покровська — це просто голе поле, там кілька шахт, селища. За великим рахунком, у нас є можливість якраз в осінньо-зимовий період цей весь російський клин як мінімум на два поділити. Ну а там подивимося, як уже піде з постачанням боєприпасів”,  — розповів ТСН Роман Світан.

Гоcподи ну як жe так? Як? Фeльдшеру швидкої допoмоги Євгeну Юрко був лише 21 …
Господи ну як же Так. Ну Як💔

Ці зaкінчення пpізвищ вкaзують на те, що ви – коpінні укpаїнці
Українські прізвища – дуже різноманітні.

Найсучасніші айфони для чиновників: сільська рада замовила собі смартфонів на 175 тисяч гривень
Уже до 13 вересня у село будуть поставлені чотири мобільні телефони. Це модель із флагманської лінійки, презентованої восени 2023 року.

Залишити відповідь