Звичайні деруни більше не готую! Ліниві зрази: легкі, зрозумілі та дуже смачні

Життя

За цим лінивим рецептом у мене завжди виходять дуже смачні картопляно-м’ясні зрази. Чоловік їх просто обожнює!

Інгредієнти:

  • картопля – 700 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • петрушка – пучок
  • фарш – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – 2 ч. л.
  • чорний мелений перець – ⅓ ч. л.
  • борошно – 2 ст. л.

Приготування:

Картоплю очищаю та подрібнюю на середніх зубчиках терки. Віджимаю картоплю від зайвої вологи та викладаю в глибоку тару.

Нарізаю дрібним кубиком цибулину і відправляю до картоплі. Шаткую дрібно зелень, разом із фаршем відправляємо до овочів. Розділяю жовтки та білки, викладаю до суміші лише жовтки. Солю та перчу суміш, ретельно перемішую.

Висипаю до картопляної маси борошно, замішую тісто для дерунів.

Білки окремо збиваю міксером до пишної густої піни. Додаю збиті білки в картопляну масу, заново перемішую.

Розігріваю в сковороді олію (100 мл), викладаю на поверхню деруни столовою ложкою. Обсмажую картопляні оладки на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Ця страва добре поєднується зі сметаною.

Збережіть або поділіться

Залишити відповідь