В Естонії відбудуться масштабні навчання військових та рятувальників

Політика, Світ

Рятувальний департамент і Сили оборони Естонії організовують у південній частині країни з 4 до 6 жовтня масштабні навчання з евакуації Lõuna sild («Південний міст»), у яких планують задіяти тисячу місцевих жителів.

Про це повідомляє ERR.

Очікується, що Lõuna sild стануть найбільшими навчаннями з евакуації в історії Естонії.

Основний сценарій навчань – масова евакуація зі східних і південно-східних районів Південної Естонії.

До участі в навчаннях запросили місцевих жителів низки волостей. Учасники виконуватимуть роль евакуйованих.Раніше цього тижня у Латвії стартували організовані Національними збройними силами (НЗС)навчання «Намейс-2024», у яких візьмуть участь майже 11 тисяч латвійських військовослужбовців, а також солдатів країн-союзників.

Нагадаємо, що Литва завершила встановлення загороджень на кордоні з Калінінградською областю рф – протитанкових їжаків, «зубів дракона» і колючого дроту. Також на агресора чекають міни.

Раніше Латвія, Естонія та Литва домовилися створити «спільну лінію оборони» вздовж своїх кордонів з росією та Білоруссю. В рамках угоди мали б збудувати сотні бункерів та інших оборонних споруд уздовж кордонів. А Латвія запроваджує обовʼязкову строкову службу для чоловіків віком від 18 до 27 років.

Також Естонія хоче створити на кордоні з рф «антидронну стіну» Ця система допоможе виявляти та відображати безпілотники на східному кордоні та над великими містами.

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте звернулася до єврокомісара Ільви Йоханссон щодо фінансової підтримки для посилення охорони кордону Литви з росією.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь