Китайський виробник автомобілів Chery витратить мільярди на запуск своїх брендів у Європі

Політика, Світ

Китайський автовиробник Chery Auto готовий інвестувати мільярди євро, щоб завоювати довіру європейських споживачів до своїх брендів Omoda і Jaecoo. Компанія планує зробити ці марки відомими в Європі протягом наступних трьох років.

Про це повідомляє Reuters.

У 2024 році Chery запустить Omoda та Jaecoo в Європі, спочатку з автомобілями на бензинових двигунах у таких країнах, як Іспанія, Італія, Польща та Великобританія. Через кілька місяців у продажу з’являться гібридні та електричні моделі, а географія розшириться на інші європейські ринки.

Генеральний директор Omoda та Jaecoo в Італії Кевін Ченг порівняв ситуацію з розвитком бренду Kia, якому знадобилося майже 20 років, щоб стати авторитетним у Європі. За період з січня по серпень 2024 року глобальні продажі брендів Omoda і Jaecoo склали близько 150 000 автомобілів.

Щоб уникнути додаткового мита ЄС у розмірі 20,7% на китайські автомобілі, Chery планує почати виробництво в Європі на заводі в Барселоні до кінця 2024 року.Раніше ми писали, що у 2023 році майже третина заводів легкових автомобілів п’яти найбільших автовиробників Європи — BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault і VW — працювали на менше ніж половину своєї потужності.

Також нагадаємо, що компанія Mercedes-Benz планує відмовитися від заплутаної схеми найменування електромобілів EQ і об’єднати бензинові та електричні версії своїх моделей під однією назвою.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь