У 10 областях України є знеструмлення через обстріли та негоду

Політика

У 10 областях України були знеструмлені населені пункти минулої доби, 13 вересня, через російські удари та несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

У Донецькій області через обстріли минулої доби були знеструмлені 2,5 тисячі абонентів у чотирьох населених пунктах.

Енергетики відновили електропостачання для 4,2 тисячі абонентів у 21 населеному пункті. Станом на ранок залишаються без світла понад 126 тисяч абонентів у 170 населених пунктах.

У Запорізькій області через бойові дії без енергопостачання залишаються 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.У Сумській області за минулу добу енергетики заживили 10,6 тисячі абонентів. З технологічних причин були знеструмлені 115 абонентів у двох населених пунктах. Всього без світла залишаються 18,4 тисячі абонентів.

У Тернопільській області після проходження грозового фронту знеструмлені 5,1 тисячі споживачів у 29 населених пунктах.

У Харківській області на ранок через бойові дії без напруги залишаються 38,6 тисячі абонентів у 102 населених пунктах.

У Херсонській області не мають світла понад 27 тисяч споживачів у 50 населених пунктах, зокрема у Херсоні – 3206 споживачів.

У Хмельницькій області через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 9,9 тисячі абонентів у 26 населених пунктах.

У Черкаській області через грозу без енергопостачання залишаються 233 споживачі у двох населених пунктах.

У Чернівецькій області через грозу були знеструмлені 9,4 тисячі абонентів. На ранок без електропостачання залишаються 1,3 тисячі абонентів у восьми населених пунктах.

У Чернігівській області через бойові дії не мають електропостачання 1,5 тисячі споживачів у 29 населених пунктах, ще 1,1 тисячі у шести населених пунктах – знеструмлені через негоду.

У Сумській області внаслідок обстрілу росіянами 14 вересня території енергообʼєкта пошкоджені обладнання й укриття. Загинув водій.

Нагадаємо, що минулої ночі російська армія атакувала Одесу і Одеський район ударними дронами. Майже годину тривала напружена бойова робота протиповітряної оборони.

Раніше ми писали, що в ніч на четвер 12 вересня російські окупанти випустили по Україні 69 засобів повітряного нападу, ППО України знищила 44 ударних БпЛА, три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, ще чотири –локаційно втрачені.

Також нагадаємо, що українська машина для розмінування «Змій» від компанії Rover Tech пройшла успішні випробування на полігоні. Вона вже отримала сертифікат відповідності.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь