ПРОГУЛЯНКА СЛОНІВ ЗА $2 МЛН НА ГОДИНУ”: ЯК 52 СТЕЛС-ВИНИЩУВАЧІ ОДНОЧАСНО ПІДНЯЛИСЯ В ПОВІТРЯ

Війна

ПРОГУЛЯНКА СЛОНІВ ЗА $2 МЛН НА ГОДИНУ”: ЯК 52 СТЕЛС-ВИНИЩУВАЧІ ОДНОЧАСНО ПІДНЯЛИСЯ В ПОВІТРЯ

За словами американських журналістів, на базі “Гілл” запустили більше винищувачів п’ятого покоління 52, ніж коли-небудь було побудовано окремо взятою країною.

У січні 2020 року на авіабазі “Хілл” у штаті Юта відбулася чудова “прогулянка слонів”. У повітря одночасно піднялася група з 52 літаків, що повністю складалася зі стелс-винищувачів F-35A Lightning II. Таким чином намагалися продемонструвати міць винищувачів п’ятого покоління. Про це пише The National Interest.

Навчання, хоча й планувалися завчасно, все ж збіглися з черговим витком напруженості у відносинах з Іраном. Випробування показали можливості ВПС США в плані одночасного розгортання значного парку стелс-винищувачів.

Метою операції було перевірити готовність бази та експлуатаційні можливості F-35. Попри видовищність, виникли питання щодо вартості таких навчань. Один лише час перебування в повітрі всіх цих літаків оцінювався у понад 2 млн доларів на годину.

Компанія Lockheed Martin намагається знизити вартість польотів, оскільки в іншому разі Пентагону, можливо, доведеться закуповувати менше бортів.

Журналісти все ж вважають, що, крім витрат, ВПС ці навчання все ж приносять певну користь.

Уся база готується до заходу, для пілотів та персоналу встановлюються фіксовані дати, щоб підготувати велику кількість літаків до зльоту. Щойно літаки будуть готові, база має запустити та обслужити 52 винищувачі. Це не військовий сценарій, водночас тренуються практично всі сили бази”, — зазначає Popular Mechanics.

Представники авіабази “Гілл” зазначали, що одночасний запуск літаків із кількох ескадрилій пов’язаний із різними складнощами й дає змогу оцінити можливості фахівців із технічного обслуговування, а також пілотів і командно-диспетчерських груп.

Нагадаємо, що Трампу подобається винищувач “F-32”, якого не існує, а від розробки винищувачів Х-32 у Пентагоні вирішили відмовитися.

Також повідомлялося про дешевийпівденнокорейський винищувач KAI KF-21 з однією проблемою.

Вибухова ніч в Росії: що відомо про атаку на склади зі зброєю окупантів
У Росії минула ніч була гучною та “вибуховою”. У Краснодарському краї та Тверській області були атаковані склади зі зброєю окупантів

Війна в Україні стане «глибшою та жорсткішою» у 2025–2026 роках, – The Guardian
ВІЙНА СТАНЕ ЛЮТОЮ

На Луганщині загинув 27-річний Василь Зубрицький. “Все буде Україна”. Воїна посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Василь Зубрицький народився у селі Кам’яниця на Закарпатті. Займався лижним спортивним туризмом, входив до складу команди свого регіону. У березні 2022-го без вагань став на захист рідної…

Залишити відповідь