У ЄС занепокоєні ескалацією конфлікту між Ізраїлем і «Хезболлою»

Політика, Світ

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель попередив про загрозу повномасштабної війни на Близькому Сході через ескалацію між Ізраїлем і «Хезболлою». Він підкреслив, що всі світові лідери мають докласти макисмальних зусиль, щоб спините це.

Очільник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив у понеділок, що ескалація зіткнень між Ізраїлем і підтримуваною Іраном ліванською «Хезболлою» загрожує занурити Близький Схід у повномасштабну війну, пише France 24.

«Я можу сказати, що ми майже у повномасштабній війні», – сказав Боррель перед зустріччю світових лідерів в Організації Об’єднаних Націй.

«Ми бачимо більше військових ударів, більше руйнувань, більше супутніх збитків, більше жертв», – додав він, на тлі того, як ліванська влада заявила, що в понеділок внаслідок ізраїльських авіаударів загинуло щонайменше 492 особи, включаючи 35 дітей.

«Кожен має задіяти всі свої можливості, щоб зупинити це», – сказав Боррель, наполягаючи на рішенні в Нью-Йорку.Говорячи про війну в Газі, він сказав: «Попри всі дипломатичні можливості, які ми задіяли, ніщо не змогло зупинити війну», звинувативши обидві сторони в «зволіканні».

Нагадаємо, 23 вересня Ізраїль завдав ударів по сотнях об’єктів у Лівані, попередньо закликавши населення евакуюватися з небезпечних районів.

Раніше ми писали, що США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.

Також нагадаємо, що Ізраїль стверджує, що не має відношення до вибуху пейджерів, що сталися у бойовиків ліванського руху «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь