У Міненерго пояснили, яка наразі ситуація в енергосистемі

Політика

Міненерго повідомляє про стабільну ситуацію в енергосистемі, попри ворожі атаки. За добу були знеструмлення у 3 областях, 501 населений пункт залишається без світла через бойові дії та технічні порушення.

Про це повідомили у п’ятницю у Міненерго.

«Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте пошкодження, що завдаються атаками ворога, ускладнюють її роботу», – вказали у Міненерго.

І закликали українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію у пікові години.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Харківській та Херсонській областях.У Донецькій області внаслідок обстрілу території підстанції було пошкоджено обладнання. Споживачі не знеструмлювались.

У Харківській області під час обстрілу знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

Волинська область: внаслідок сильного вітру знеструмлювались підстанції, побутові та промислові споживачі. Живлення відновлено.

Місто Київ: з технологічних причин вимикалось обладнання однієї з підстанцій, при цьому знеструмлювались побутові та промислові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

На ранок залишається частково або повністю знеструмленим через бойові дії та техпорушення 501 населений пункт.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 26 275 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1202 МВт.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко прогнозував, що Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за умови відсутності нових важких ударів рф по енергетиці.

А колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю ЕП заявив, що взимку можливі відключення електроенергії, навіть якщо всі плани з відновлення об’єктів генерації будуть реалізовані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь