В Австрії почалися парламентські вибори

Політика, Світ

29 вересня в Австрії проходять парламентські вибори, на яких ультраправа Партія свободи (FPÖ) має шанс вперше здобути перемогу.

Якщо FPÖ дійсно виграє, це може вплинути на роль Австрії в Європейському Союзі, особливо щодо позиції з війни в Україні. Партія, яку очолює Герберт Кікль, відома своєю симпатією до прем’єра Угорщини Віктора Орбана і його підходу до політики, що може спричинити більшу роз’єднаність всередині ЄС з питанням підтримки України.

Ключовими темами передвиборчої кампанії стали економічні проблеми та імміграція, що викликали занепокоєння виборців. Хоча FPÖ тривалий час лідирувала в опитуваннях, перевага над консервативною Австрійською народною партією (ÖVP) канцлера Карла Негаммера скоротилася напередодні виборів. Найімовірніше, переможець не зможе одразу сформувати більшість і доведеться змагатися за право очолити коаліційний уряд.

Ці вибори привертають увагу всієї Європи, оскільки результат може суттєво змінити політичний курс Австрії на міжнародній арені, зокрема в контексті відносин з ЄС та підтримки України.

Раніше ми писали, що у п’ятницю, 27 вересня, українське посольство у Відні отримало повідомлення про можливе мінування будівлі, через що тимчасово припинено консульське обслуговування.Також нагадаємо, що Відень повністю відмовиться від російського газу. Це станеться вже у наступному 2025 році.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь