Хусити намагалися атакувати аеропорт, де приземлився Нетаньягу

Політика, Світ

Хусити з Ємену намагалися завдати удару балістичною ракетою по аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі, де в той момент приземлився літак з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу.

Проте ізраїльським військовим вдалося збити ракету ще до її досягнення території країни, повідомляє видання Times of Israel.

Уламки збитої ракети впали неподалік єрусалимської громади Цур Хадасса, завдавши незначних пошкоджень. Ракета була перехоплена системою протиракетної оборони дальнього радіусу дії Arrow, яка призначена для знищення балістичних ракет за межами атмосфери.

У відповідь на цю спробу, лідер хуситів Абдул Малік аль-Хуті заявив, що ракета була спрямована саме на прем’єр-міністра Нетаньягу, який повертався з Нью-Йорка.

Раніше ми писали, що Хезболла підтвердила загибель старшого військового командира Алі Каракі, який став ціллю масштабних ізраїльських авіаударів по Дахії.Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію високопоставленого посадовця «Хезболли» Набіля Каука. Він був убитий в результаті авіаудару у суботу, 28 вересня, в столиці Лівану Бейруті.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь