Ультраправа австрійська «Партія свободи» перемогла на національних виборах

Політика, Світ

За попередніми прогнозами парламентських виборів в Австрії, які відбулися в неділю, 29 вересня, вперше в повоєнній історії країни перемогу здобула ультраправа Австрійська партія свободи (FPÖ).

Згідно з даними, які оприлюднило австрійське видання Der Standard, FPÖ, очолювана Гербертом Кіклом, отримала 29,1% голосів, випередивши правлячу Австрійську народну партію (ÖVP) канцлера Карла Негаммера, яка набрала 26,2%.

Соціал-демократична партія Австрії (SPÖ) отримала 20,4% голосів. Партії зелених і лібералів NEOS отримали близькі результати: зелені — 8,6%, а ліберали — 8,8%. Ці результати можуть вплинути на майбутній склад уряду, оскільки Австрійська партія свободи, з її ультраправою риторикою, вперше отримує можливість суттєво впливати на формування політики країни.

Раніше ми писали, що 29 вересня в Австрії проходять парламентські вибори, на яких ультраправа Партія свободи (FPÖ) має шанс вперше здобути перемогу.

Також нагадаємо, що у п’ятницю, 27 вересня, українське посольство у Відні отримало повідомлення про можливе мінування будівлі, через що тимчасово припинено консульське обслуговування.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь