“Медові” помідори на зиму: без стерилізації і зберігаються в квартирі. Готуються такі помідори максимально просто

Світ

Заготівля особливо подобається тим, хто любить солодкуватий смак. Крім солодощі тут є приємний медовий присмак і аромат, що з помідорами поєднується ідеально!

Готуються такі помідори максимально просто, немає ні зайвого клопоту, ні якихось складнощів. І, ще один плюс у скарбничку – це зберігання при кімнатній температурі. Баночки відмінно “зимують” у звичайній шафі.

Список інгредієнтів та грамування:

  • Помідори сливоподібні – близько 1,8 кг.

У кожну баночку:

  • Листя смородини – 1 шт.
  • Парасольки кропу
  • Часник – 2-3 зубчики

Маринад на 1,5л. води:

  • Сіль – 40 г.
  • Мед – 90 г.
  • Чорний перець горошком – щіпка
  • Оцет 9% – 20 мл.

Починаємо готувати:

У сухі чисті баночки закладаємо листя смородини та парасольку кропу.

Помідори ретельно промиваємо, за допомогою звичайної зубочистки робимо 5-6 проколів в області плодоніжки та щільно укладаємо у банки.

Помідори ми берем сливовидні, вони добре тримають форму і, за рахунок проколів, добре просочуються маринадом. У кожну баночку також закладаємо 2-3 зубчики часнику в пластинах.

Часник, до речі, теж дуже смачний виходить, з’їдається разом із помідорами за милу душу.

Доверху заливаємо банки окропом, прикриваємо кришками і залишаємо рівно на 20 хвилин. Заливаємо поступово та акуратно, щоб банки не лопнули.

Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, додаємо чорний перець горошком, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню.

У гарячий маринад вливаємо 9% оцет, додаємо мед, ретельно перемішуємо до його повного розчинення, потім повертаємо каструлю на вогонь, доводимо до перших бульбашок і відразу ж прибираємо з плити.

Розливаємо гарячий маринад банками, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і ставимо під шубу до повного остигання.

Після остигання прибираємо банки на зберігання в шафу або комору, вони добре стоять навіть при кімнатній температурі.

А відкривати і пробувати рекомендуємо не раніше, ніж через місяць, а краще набратися терпіння на всі півтора, за цей час помідори як слід промаринуються і насититься ароматним маринадом.

Нагадаю, з цієї кількості інгредієнтів виходить три літрові баночки. Готуйте із задоволенням!

Залишити відповідь