У США оприлюднили нові рейтинги Трампа та Гарріс: подробиці

Політика, Світ

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та колишній президент Дональд Трамп розпочинають жовтень, маючи однакову підтримку серед виборців. Опитування показало, що обидва кандидати здебільшого залишаються майже на рівних позиціях у вирішальних штатах.

Про це повідомляє The Hill.

Поки що жодній зі сторін не вдалося суттєво вплинути на виборців, зазначає видання.

Попри те, що Гарріс скоротила розрив, який збільшився за часів, коли президент Байден ще брав участь у перегонах, вона випереджає Трампа лише на 4% в загальнонаціональному масштабі.

Згідно з даними опитувань, Трамп випереджає Гарріс на 0,8% в Арізоні, на 0,2% в Джорджії, та на 0,5% Північній Кароліні, а в Пенсильванії – на 0,6%. Водночас віцепрезидентка має перевагу в Мічигані на 0,6%, у Вісконсині – на 1,7%, а в Неваді – на 2,2%.Обидва кандидати провели значну кількість часу в кожному з цих штатів, алепротягом найближчих тижнів їхні передвиборчі зусилля можуть бути ускладнені, після того, як ураган “Гелен” зруйнував частини Північної Кароліни і Джорджії та Флориди.

“Протягом усієї кампанії, але особливо в останні тижні, те, що говорять кандидати та їхні кампанії, має значення, так само як і те, як вони доносять ці повідомлення”, – зазначив Адам Абрамс, відповідальний за зв’язки з громадськістю під час кампанії колишнього президента Обами 2008 року.

Апарат кампанії побудований таким чином, щоб “на фінішній прямій охопити якомога більше виборців на якомога більшій кількості каналів”, пояснив він.

“У цьому випадку ми маємо історію про дві кампанії, одна з яких має “темний” характер і пропонує насильство, а інша зосереджена на майбутньому і пропонує ідеї щодо того, як середній клас американців може досягти успіху”, – додав Абрамс.

Раніше повідомлялося, що у так званих хитких штатах США рейтинг основних кандидатів Камали Гарріс та Дональда Трампа відрізняється в межах статистичної похибки. Там результати голосування на президентських виборах наперед не визначені.

29 вересня Камала Гарріс знову закликала до повторних дебатів з експрезидентом Дональдом Трампом. Про це вона сказала під час звернення до виборців у важливому штаті Невада, за два дні до перших віцепрезидентських дебатів між Тімом Волзом та Джей Ді Венсом.

Згідно з опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, кандидат від Демократичної партії, віцепрезидент Камала Гарріс, значно випереджає Дональда Трампа у двох критично важливих «хитких штатах».

Під час передвиборчої кампанії кандидат у президенти США Дональд Трамп зазнав критики через образливі висловлювання на адресу своєї опонентки, чинної віце-президентки Камали Гарріс.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп збирає детальний набір виправдань, щоб відкинути результат виборів у листопаді у випадку свого програшу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь