В газотранспортну систему вперше закачали український біометан

Політика

Група компаній VITAGRO разом із фахівцями Хмельницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» вперше подали біометан у газотранспортну систему України.

Про це йдеться у релізі групи, пише Інтерфакс-Україна.

«Колектив компанії «ВІТАГРО ЕНЕРДЖІ» спільно зі спеціалістами оператора ГРМ (газорозподільних мереж) успішно забезпечили перший пуск біометану, і газ уже почав надходити в газотранспортну систему. Це перший і єдиний такий досвід для всієї енергетичної галузі України», – зазначено у її релізі.

Згідно з ним, протягом стартових днів роботи завод із виробництва біометану працює на 60-70% запланованої потужності, а добовий обсяг газу, що потрапляє до ГРМ, становить приблизно 6 тис. кубометрів.

Зазначається, що на повну потужність завод може вийти вже до кінця жовтня 2024 року.Раніше виконавчий директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко заявляв, що якщо рф припинить транзит свого газу через Україну, «Нафтогаз» може використати газотранспортну систему для зберігання і транспортування водню.

Речник Єврокомісії Тім Макфі заявив, що економіка Євросоюзу майбутнього буде побудована на безвуглецевих енергоносіях. Природний газ мають замістити водень і біогаз.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь