Німецький бізнес бачить в Україні прогрес у боротьбі з корупцією

Політика, Світ

Німецькі бізнесмени й керівники компаній виявляють дедалі більше бажання приїздити до України попри війну. Вони бачать помітний прогрес у боротьбі з корупцією у країні.

На це вказують результати проведеного нещодавно опитування Східного комітету німецької економіки, в якому взяли участь близько 70 німецьких компаній, зацікавлених у веденні бізнесу в Україні.

Опитування свідчить, що співробітники 28 німецьких компаній вже відвідали Україну один чи більше разів з початку повномасштабного вторгнення або знову перебувають там. Ще 24 компанії серйозно обдумують, щоб особисто вони або їх представники вперше з початку вторгнення відвідали Україну в найближчому майбутньому.

Найбільшу зацікавленість німецькі бізнесмени виявляють до Києва, столиця згадується 25 разів, а також західних регіонів поблизу Львова (15 згадок). За ним слідують південні регіони навколо Одеси й Миколаєва (сім згадок).

Подекуди німецькі компанії не виключають і поїздок до інших великих міст – Дніпра та Харкова (по дві згадки), попри те, що ті розташовані ближче до фронту й частіше зазнають ударів з боку рф.Крім того, опитування показало, що лише 16 з 68 опитаних компаній відмовляються від поїздок їхнього персоналу чи керівництва за нинішніх умов.

Виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Гармс зазначив, що попри застереження щодо поїздок, які й досі публікує німецький уряд, спостерігається помітне зростання готовності бізнесу приїздити до України.

Зростання готовності німецького бізнесу приїздити до України збільшує можливості для нових проєктів, визнали у Комітеті.

Опитування також показало, що більш позитивною є картина, коли мова йде про питання корупції та верховенства права, які називали головними перешкодами для економічної активності в Україні до 2022 року.

27 компаній підтвердили, що українська влада помітно покращила верховенство права з початку війни у ​​2022 році, і лише п’ять компаній спостерігають негативну динаміку, ще 33 компанії не бачать ні прогресу, ні регресу.

“Результат показує, що довіру до українського верховенства права потрібно продовжувати зміцнювати. Однак вжиті заходи вказують на правильний напрямок”, – зазначив Гармс.

Водночас лише 15 з опитаних компаній заявили, що інвестиційний клімат в Україні помітно покращився з початку 2024 року, а 42 не помітили суттєвих змін, тоді як 11 спостерігали погіршення.

Напередодні Україна оголосила про запуск нової програми uResidency, яка дозволяє іноземним громадянам відкривати бізнес в Україні дистанційно.

Крім того, Міністерство соціальної політики України презентувало новий Соціальний портал.

Також нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації планує впровадити штучний інтелект в роботу держави, який має стати фундаментальним для кожної галузі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь