Франція відправить до берегів Лівану свій вертольотоносець

Політика, Світ

Франція відправить до берегів Лівану десантний вертольотоносець із бойовою групою. Це потрібно на випадок, якщо знадобиться евакуація французьких громадян.

Про це повідомляє видання AFP.

За даними французького Генштабу, у понеділок корабель ВМС країни вирушив для попереднього розміщення біля узбережжя Лівану як “запобіжний захід”.

Щоб дістатися з порту Тулон у східне Середземномор’я, французькому десантному вертольотоносцю знадобиться “від 5 до 6 днів”. Він оснащений гелікоптерами та “бортовою бойовою групою”, яку можна мобілізувати на випадок необхідності евакуації французьких громадян, якщо таке рішення ухвалять.

“Ми посилюємо наші ресурси, щоб впоратися з погіршенням ситуації”, – повідомив старший офіцер французьких збройних сил.На даному етапі “не йдеться про евакуацію громадян”, зазначив він.

Франція має три десантні вертольотоносці: Mistral, Dixmude і Tonnerre. Який саме вирушить до берегів Лівану, не уточнується.

Європейські країни закликають своїх громадян залишити Ліван у зв’язку з початком наземного наступу Ізраїлю проти Хезболли.

Раніше ми писали, що Україна висловила свою позицію відносно наземної операції Ізраїлю на території Лівану. В Міністерстві закордонних справ закликали обидві сторони утриматися від масштабної війни.

Також нагадаємо, що Об’єднані Арабські Емірати оголосили про виділення $100 млн допомоги Лівану на фоні початку наземної операції Ізраїлю проти Хезболли на півдні країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь